Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Alltid bäst anlita proffsen!

Anlita BRF:s fastighetsservice i Stockholm om det finns

Har man problem med sina rör eller med något som rör ens VVS, är det alltid bäst att anlita professionella rörmokare som kommer och åtgärdar problemet. Som lekman är det sällan som man känner till hur eller ens vad det är som man bör åtgärda. Gör man då fel, kan det få ekonomiska konsekvenser. Det är inte bara bostaden som riskerar att kosta mer att reparera och renovera, ersättningen för skador uppkomna av felhantering kan utebli om man inte har anlitat en professionell VVS-montör.

Anlita VVS-montör

Om man bor i en bostadsrättsföreningen, (en BRF) bör man alltid först kontrollera med förvaltningen i ens BRF om de har en VVS-montör som de brukar anlita för reparationer. Då brukar ens BRF ha avtal med någon som sköter fastighetsservicen i hela ens BRF. De har då betalt för att komma till alla bostadsägare i BRF:en. Då får man ett bättre pris på reparationen, när fastighetsservicebolaget får återkommande uppdrag i en och samma BRF. 

Bor man i villa eller radhus, är det inte alltid som man ingår i en BRF. Det finns sådana villor och radhus också, men det är mer sällan. Istället är det vanligare att man äger sin bostad själv och har då hela ansvaret för underhåll och skötsel av densamma helt och hållet på egen hand. Det viktiga då är att ha bra kontakter med några hantverkare och företag som arbetar med fastighetsstkötsel, till exempel och som man kan lita på och som kommer när man ringer.

Hitta en VVS-montör

Det kan vara svårt i början att hitta en VVS-montör. Särskilt om man är ny i området och inte har inarbetade kontakter med hantverkare i närheten. Då kan man alltid fråga grannar och bekanta om de känner någon som är bra. Om de inte känner någon som de brukar lita på och som de kan rekommendera, kan man alltid själv googla "fastighetsservice Stockholm" så att man hittar några namn att börja med. Då ringer man dem man ser när man googlar "fastighetsservice Stockholm" så frågar man först efter offert och referenser. Då är det bra att kontrollera referenserna och sedan välja den som är bäst. Det är ju viktigt att de har garantier på sina arbeten, att de har både rätt utbildning och certifieringar, och visar att det går att lita på dem. Tar kontakt när du ber dem att ta kontakt, kommer på avtalade tider och gör det som de säger att de ska göra. Här kan du läsa mer om fastighetsservice i Stockholm på: https://www.fastighetsservicestockholm.se.

26 Dec 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.