Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Anlita alltid en professionell VVS-firma

Det finns gott om youtube-filmer om hur du kan göra VVS-arbete själv hemma. Det finns även gott om bloggar som steg för steg beskriver och visar hur du lyckas med rör och vattendragning själv. Men vad händer om du gör detta - och de sedan skiter sig?

 Att följa gör-det-själv bloggar och hemmaproffs på youtube gör nog inte försäkringsbolagen glada. Ett försäkringsbolag vill alltid att arbeten ska utföras korrekt och av auktoriserad personal. En hemmabyggare är inte i samma klass som en utbildad vvs-installatör. Detsamma gäller om du köper billiga rör och andra tillbehör som inte är godkända i Sverige. Det är alltså extremt viktigt att köpa kvalitativa rör och tillbehör som tål det svenska klimatet. Är du dessutom minsta osäker på hur du ska göra - ta hjälp av en vvs-firma. De har kunskap, erfarenhet och är dessutom utbildade i hur arbetet ska utföras för att vara säkert och hållbart. De lämnar ofta garantier på sitt arbete och skulle det bli en skada så brukar antingen deras eller ditt egna försäkringsbolag täcka det.

Vad kan hända om det blir fel?

I de värsta tänkbara scenario så går rören sönder och vatten läcker ut i din bostad. Ett mindre vattenläckage går att åtgärda och det behöver inte bli så stora skador om det upptäcks fort. Men en större vattenläcka kan orsaka översvämning, förstöra golv, husgrund och det kan bli stora problem. Det värsta med vattenskador är att det kräver lång tid för att torka och då kan bostaden behöva stå tom. Det kostar även många tusenlappar att riva upp golv och isolering för att laga en skada och byta ut allt material. I värsta fall kan husgrunden ta skada och då är det mer som måste åtgärdas. Därför kan vi inte betona nog att det är viktigt att vvs-arbeten utförs av professionell personal som vet vad de gör och hur de ska undvika framtida skador.

Rot-avdraget sänker dina kostnader

Sedan Rot-avdraget kom så kan du få skatteavdrag på vvs-arbeten i hemmet. Det gör det ännu mer förmånligt och värt att ta in professionell hjälp istället för att försöka sig på att göra arbetet själv. Självklart blir det billigare att göra arbetet själv, men kvalitén blir inte densamma och det kan göra att kostnaderna blir större i längden. Vad väljer du helst - dyr summa på en gång och lång hållbarhet eller lägre summor mer frekvent för arbetet kanske inte blev lika bra från början? Vi tycker att alla borde välja att lägga några kronor extra för att få ett kvalitativt arbete genomfört.

5 Jul 2017

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.