Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Bäst renovera badrum när man byter stammar

Om man ska byta ut stammar i sitt hus, sin bostad, eller hur man nu råkar bo, måste man ju som de flesta vet; riva ut alla de ytor, där rören (stammarna) går i den egna bostaden. Det brukar inkludera kök och badrum. Det är dit vattnet dras, liksom avloppet. Så ska man dra ut alla rör, och sedan lägga in nya, måste man riva ut väggar och golv där alla stammar går. Varför inte passa på att renovera både badrum och kök när man ändå måste dra ut allt och även ersätta det utrivna materialet med nytt och fräscht sådant? 

Hur man kan renovera badrum

Det är mycket inne just nu med färger i inredningen. Borta är de trista och vita och grå och svarta inredningar som för bara några år sedan var så populärt. Det är mycekt populärt med Salvia-grönt, med matta blå färger som går mer mot grått, och rosa som har en nyans av grått. De flesta färgerna som nu är så populära är de som har nyanser av grått i sig. Framför allt är det så med den färg som kallas Salvia-grönt. Det är en nyans som helt tydligt går mot grått. Av den anledningen är det lätt att kombinera dem med varandra, om man nu skulle vilja det. Dessutom ser vi att det är mycket populärt med stenmaterial som ersätter kaklet och klinkern i badrum. Framför allt är det marmor som har seglat upp som ett populärt material att renovera badrum med. Att bygga eller renovera med marmor skänker badrummet en otrolig lyx, och en lång hållbarhet. Det kan göra att man inte behöver renovera badrum på åtminstone 20 år, om de görs på rätt sätt, vill säga.

Det krävs för att renovera på rätta sätt

Ska ett badrum renoveras på rätt sätt, bör man anlita rörmokare, eller den mer moderna titeln VVS-montör. Det är viktigt att anlita sådana som har den rätta kompetensen och utbildningen för det arbetet. Annars är det stor risk att man bygger in fel i badrum, och bygger man in fel i badrum kan det leda till stora skador på badrummet. Då blir man tvungen att göra om hela arbetet. Har man då inte anlitat en hantverkare som har den rätta utbildningen eller som på andra sätt är inkompetenta kan man kanske inte få ut ersättning från hemförsäkringen. Ett försäkringsbolag ger bara ersättnign för renoveringar utförda av kompetenta hantverkare. Passa på att anlita en rörmokare som även kan renovera badrum. Här kan du läsa om en sådan.

8 Mar 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.