Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Behöver du en rörmokare i Göteborg?

Om du behöver en rörmokare för att du har fått problem med dina rör, kan du alltid googla "rörmokare Göteborg" för att komma i kontakt med några som anger på sin hemsida att de arbetar som "rörmokare" och har angett att det är i "Göteborg" som de arbetar i. Om man själv försöker komma till rätta med sina rör, kan man göra saker och ting värre än de är. Vissa menar att man ska hälla i bakpulver med ättika i rören, andra att man ska hälla i hett vatten. Det avråder vi från. Man ska inte försöka göra något med rören själv, om man inte är utbildad rörmokare.

Fråga grannar släkt och vänner

Man kan alltid fråga sina grannar, släkt och vänner om de känner till någon som är en duktig rörmokare. En duktig rörmokare kan ge bra tips och råd om hur man kan sköta om sina rör. Det är bättre att fråga en sådan i stället för att läsa motstridiga uppgifter om hur man kan sköta om sina rör i olika tidningar. Hälla hett vatten i sina rör eller bakpulver är ingen bra ide. Det heta vattnet går aldrig ner i rören, utan har endast en lokal verkan, närmast diskhon. Då är det mycket bättre att tillkalla en rörmokare som kommer och tittar på dina rör och som kan gå ner på djupet av dem. De kan till exempel gå ner med en mini-kamera och se hur det står till längre ner i rören.

Behöver du byta ut stammar?

Man kan antingen komma fram till att man måste byta ut sina stammar helt och hållet, eller om rören bara är slitna kan man behöva göra en relining. Det innebär i så fall att man antingen sprutar in plast i rören eller lägger i nya plaströr inuti de befintliga rören. Sedan härdar man plasten inuti rören så att plasten lägger sig som en ny hinna inuti rören. Det kan göra att rören håller under mycket längre tid och att man inte behöver byta ut dem. Om du bestämmer dig för att göra en relining då kan du agera mer miljövänligt, vilket innebär att du inte behöver riva ut allt som finns i kök eller badrum. När man river ut badrum och kök måste man sedan renovera med nya material. I stället för att slänga och köpa nytt, kan man i stället använda det som redan finns, men förnya hållbarheten så att de håller för en mycket längre tid. Här kan du läsa mer genom att klicka på denna länk.

3 Apr 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.