Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Behöver du renovera badrum i Sollentuna?

Droppar kranarna i badrummet? Har duschdörren gett upp och knappt går att stänga? Om du har tröttnat på ditt badrum kanske det är dags att renovera badrummet? Varför inte renovera med nya material? Det finns så många snygga material som ger inspiration för förnyade badrum.  Ett populärt material är stenmaterial och framför allt marmor är populärt. Marmor är ett tidlöst material som redan romarna uppskattade i sina termer (romerska bad). De visste att uppskatta marmorns ljusa färger och långa hållbarhet. Idag ser vi så många olika slags stenmaterial som man kan använda, allt från de mörkare granitslagen, till vita kalkskivor.

Stenmaterial i badum ger lång hållbarhet

De populära stenmaterialen i badrumsrenoveringarna ger en lång hållbarhet. Det är ett vackert material som man kan välja efter struktur – granit är mörkt med en sträv yta, marmor är ljust och slipas blank, kalkskivor är vita med en sträv yta. Kompositsten kan man få i vilken färg som helst. Vill man inte renovera i stenmaterial kan man även välja kakel och kakla väggarna med.

Metall i kranar skänker lyx

Ett annat mycket populärt materialval i badrum har varit metall, både i kranar, som skyddande isolering och i speglar, knoppar och i andra detaljer i badrumsrenovering. Metallen ger en otrolig känsla av lyx till badrummet. Även metallen är hållbar.

Lugna vilsamma färger ger avkoppling

Vi ser en tydlig tendens till att färgerna som förut exploderade i olika nyanser, blir mer dämpade i år. Även om den strama, "skandinaviska" stilen inte är lika dominant som förut, ser vi ändå en återgång till mer dova färger. Grått och beige dominerar i vårens inredning. Speciellt populär är den "greige" färgen – en blandning av beige och grått, som blir greige. Badrummet är alltmer ett rum för avkoppling och återhämtning, inte bara ett rum där man ser till att bli ren. Så bli inte förvånad om du hittar en fåtölj med ett litet soffbord i ett badrum. Vi sitter och vi umgås i badrummet.

Om du bor i Sollentuna

Bor du i Sollentuna och letar efter en hantverkare som kan utföra en badrumsrenovering i Sollentuna, just specifikt, så kan du hitta genom att googla "badrumsrenovering Sollentuna". Genom att göra så, får du förslag av Googles sökmotor alla dem som har angett att de arbetar med badrumsrenoveringar och dessutom arbetar i Sollentuna med det. För dig är det sedan bara att ta kontakt med några av dem och fråga om offert, referenser och sedan jämföra dem med varandra, så väljer du sedan den som är bäst i förhållande till både referenser och offerten.

14 May 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.