Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Dags att byta stammar?

Har du gamla rör? I vissa bostäder kan man ha byggt med rör av hög kvalitet, om de till exempel är tillverkade av gjutjärnsrör, eller vanliga kopparrör kan också ha hög kvalitet och hålla under många år. Däremot kan rören ge vattnet en dålig smak om du har gamla rör i bostaden. Man kan utföra en relining, om det är så att du har alldeles utmärkta rör men där vattnet tar smak av de gamla rören. Gör du en relining får du ny, fräsch smak på vattnet men slipper det stora arbetet med att byta ut stammarna.

Så går det till att byta stammar

Om det visar sig att du behöver byta ut stammarna behöver man riva ut precis allt som finns just där stammarna går. Det innebär att man är så illa tvungen att riva ut hela köket, och hela badrummet, och gräva upp stammarna på gården. Om ni har en bostadsrättsförening (BRF), behöver samtliga hushåll riva ut både kök och badrum, vilket gör jobbet mångfalt större och omfattande. När man har rivit ut allt, både väggar och golv, är det sedan dags att avlägsna de gamla stammarna, och sedan lägga in nya rör.

Sedan återstår renovering av kök och badrum

När de nya rören sedan är på plats återstår renoveringen av köket och badrummet. Då kanske man tar dit en som kan kakla om väggar, lägga klinker eller stenmaterial på golvet. Sedan ska inreda med inredning som toalett, dusch, handfat i badrummet och diskbänk, arbetsbänk, köksskåp och vitvaror i köket. Innan det bör man lägga nytt golv och tapetsera m eller kakla i köket.

Välja rörmokare där du bor

Det lättaste är ju att anlita en rörmokare som arbetar nära din bostad. Säg att du bor i Nynäshamn, denna fina stad vid havet, då kan du börja med att googla "rörmokare Nynäshamn" för att få några kontaktuppgifter på rörmokare som arbetar i Nynäshamn. Sedan är det viktigt att be om referenser och en offert så att du vet vad det kostar att göra ett stambyte och hur duktiga rörmokarna är på att utföra det arbetet. Som kund är det sedan bara att välja den som är bäst i förhållande till den offert som de tänker sig att arbetet kommer att inbringa dem. Man kan även läsa på om rörmokarna på olika omdömessajter såsom reco.se och yelp.se. Välj sedan en som har F-skattsedel då det är ett villkor för att kunna få dra av arbetskostnaden på Rot-avdraget. Läs mer om rörmokare i Nynäshamn på: https://www.rörmokarenynäshamn.nu.

24 May 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.