Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Dags att se om rören hemma?

Om du bor i ett lite äldre hus, kan man råka ut för stopp i avloppet lite då och då. Eller så uteblir vattnet när du vrider på kranen. Då vet du att det är dags för en rörinspektion som visar dig hur det står till i stammarna hemma. Det är ju svårt för en lekman att åstadkomma något sådant på egen hand. Bäst är att ta kontakt med en VVS-montör som kan komma med en kamera, som kan gå in inuti rören och sända bilder och filmer till en dator så att du själv kan se hur det ser ut inuti rören.

Om rören är gamla

Är det så att du bor i ett äldre hus, kan det vara dags att renovera dina stammar. Just det, man kan faktiskt renovera stammar. Man måste itne genast byta ut dem. Är de sönder, ja, då finns det inga alternativ än att riva ut det gamla och lägga helt nya rör, men om de är hela, men lite slitna och man vill försäkra sig om att de håller för minst 20-30 år till, kan man renovera dem. Så här går det till.

1. Om du har kunnat konstatera att det inte är något fel på rören, och att det räcker med en relining, eller renovering av rören, kan du ta kontakt med en VVS-firma som kommer och gör det åt dig. Om du inte känner till någon VVS-firma kan du alltid googla "rörinspektion" och sedan skriver du in orten där du bor, så att du får tag i någon som arbetar nära dig.

2. Gör en rörinspektion. VVS-montörerna kommer då med en kamera och går in i rören. Du får se bilderna på hur det ser ut inuti rören. Är de hela kan man enkelt bara spola dem med hett vatten så att det som stoppar flödet från att rinna, kommer bort. Spolar man dem med hett vatten får man bort allt som kan stoppa avloppet. Ibland kan man upptäcka rötter, råttor eller hela fettklumpar som åstadkommer stoppet i avloppet.

3. Gör en relining. Om man ser att rören är slitna inuti, men fortfarande är hela, kan VVS-firman göra en relining. Det innebär att de går in med plaströr inuti de gamla rören och sedan härdar dem genom att blåsa in varm luft. Då lägger sig platsrören inuti de gamla rören men utan skarvar och du får en helt ny hinna inuti de gamla rören.

Är du intresserad av en VVS-firma som arbetar i Stockholm? Här kan du få veta mer.

8 Feb 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.