Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Effektivaste sättet rensa rören

Är det ofta stopp i dina rör i badrum eller kök? Det kan indikera att något inte riktigt är som det ska med rören. Luktar det dessutom illa när vattnet rinner genom avloppet så kan det vara så illa att det är något fel på rören och du bör anlita en rörmokare så snart som möjigt. Risken är stor att stammarna kan ha gått sönder och en sådan sak måste åtgärdas genast.

Men innan man gör något bör man definitivt ta reda på hur det är ställt med rören så att man gör det bästa som man kan för dem. Anlitar man en duktig rörmokare så kan den personen gå in med en mini-kamera inuti rören och den kan ta bilder och filmer inuti så att man med egna ögon kan se hur det är ställt med avlopp och rör.

Otroliga saker kan finnas i rören

Många som har gjort det har häpnat över vad de har fått syn på inne i rören. De har hittat allt från råttor, rötter, skräp och fettklumpar som har täppt till dem. Det som man bör göra är en riktig stamspolning. Det innebär att man med högt tryck och med mycket hett vatten sköljer igenom rören ordentligt, i någon timme så att de sköljs igenom och blir rena på nytt. Först när man ser att det som har åstadkommit stoppet i avloppen är borta, slutar man. Behöver du också en stamspolning i Stockholm? Läs då mer på stamspolningstockholm.se

Andra åtgärder med skadade rör

Ser man att rören snart kanske går sönder, så kan man göra en relining, en förnyelse av rören inifrån. Man sprutar in plast inuti rören. Sedan härdar man rören så att plasten lägger sig som en fin hinna inifrån. På så sätt ser man till så att ens rör håller för 15-20 år till och behöver i princip inte göra mer än så. En relining är en mycket miljövänlig åtgärd som förlänger hållbarheten för de rör som redan finns. Men ser man att stammarna är för gamla för att göra en relining, bör man definitivt byta ut dem. Det är bättre med ett stambyte än att de går sönder helt och hållet. Läckta rör kan skada fastigheten ordentligt. Då kan man vara så illa tvungen att byta ut många delar av fastigheten, vilket kan bli riktigt kostsamt. Då är det bättre att förekomma det och göra ett stambyte. Då vet man att fastigheten kommer att må bra för många år till.

16 Feb 2020

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.