Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Få kostnadsfri kontroll av ditt VVS

Alla som har hus, vet förmodligen hur omfattande arbete det innebär att äga sitt eget hus. Som fastighetsägare får man stå för samtliga kostnader. Det innebär att förutom att betala av på sitt lån, plus ränta på lånet, ska man betala för alla renoveringar, alla reparationer och underhåll som bör äga rum i fastigheten. För några år sedan när bankerna nästan gav bort lån till sina kunder, räknade de sällan med övriga kostnader som de kunde komma att få varje månad. Vissa banktjänstemän räknade enbart på inkomster och bedömde kunderna berättigade till huslån. När man beräknar kostnader på hus, bör man alltid räkna med underhåll utöver det som behövs för att betala av lån och räntor, plus de egna levnadskostnaderna; energi, värme, el, vatten och bredband. Allt det innebär att man har relativt stora utgifter varje månad. Något som alla bör räkna med då man gör kalkyler för sitt husägande.

Måste agera ekonomiskt

Det innebär att de flesta husägare måste handla ekonomiskt. Man behöver ha koll på sina utgifter och få både tjänster och produkter till rimliga priser. Gratis är gott för de flesta husägare. För den resursstarka ägaren är inte något av detta något problem – förstås, men för de flesta andra är detta verklighet att förhålla sig till. Har man då behov av rörinspektioner, renoveringar eller andra tjänster utförda i sitt eget hus, bör man alltid vara noga med vilka hantverkare som man anlitar. 

Så hittar du kostnadsfri besiktning

Börja med att googla rörmokare i Uppsala, om det är där du behöver tjänsten. När du har gjort så, får du upp flera sådana rörmokare som arbetar i Uppsala. Ta då kontakt med några av dem. Erbjuder de då kostnadsfritt hembesök som en del i offerten de kan ge, kan du be dem komma hem till dig för att de ska kunna beräkna vad det kan komma att kosta. Då bör de titta på ytorna, på rören och undersöka vad som kan åstadkomma felen i dina rör och vad lösningen kan innebära. Då vet du vad som är fel och hur du kanske kan lösa det hela. Sedan är det upp till dig att jämföra de olika offerterna med varandra och välja det bästa VVS-företaget.

Några kriterier på seriösa företagare

Ska du välja ett seriöst VVS-företag är det några saker du bör titta efter som kan vittna om de är seriösa eller inte. Vi listar dem här:

1. Har ansvarsförsäkring

Ett företag bör veta att saker händer så lätt och bör ta det i beaktande och ha en egen ansvarsförsäkring ifall något skulle hända ute hos kund. Då bör de ha egna ansvarsförsäkringar som inte belastar kunderna på något sätt.

2. Goda referenser

Ett bra företag har bra bemötande mot sina kunder och lyssnar på vad de önskar sig. Samtidigt bör de kunna ge goda råd och ha bra bedömningsförmåga.

3. Har behörig personal och certifikat

Här är det viktigt med personal som har rätt utbidlning och rätta certifikat som bevisar deras kompetens. Det är det minsta man ändå kan förvänta sig av ett VVS-företag.

4. Har kollektivavtal för sina anställda

Här tror vi att detta är ett viktigt tecken på att företaget är ett seriöst sådant; som bryr sog om och tar ansvar för sina anställda och följer svensk norm när det kommer till att betala ut löner för sina anställda.

Läs mer om ett sådant företag som arbetar som rörmokare i Uppsala på rörmokareuppsala.com.

 

16 Aug 2018

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.