Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Här hittar du rörmokare i Stockholm

Bor du i Stockholm och har behov av att komma i kontakt med en rörmokare som utför högtrycksspolning av avlopp i Stockholm? När som helst och vem som helst kan behöva en rörmokare som kan avhjälpa ett stopp i avlopp. Och att få stopp i avlopp kan hända den bäste. Dock finns det några saker som man som bostadsägare faktiskt kan tänka på. Rör är som vilka andra rör. De behöver vara rena från smuts för att det som ska ner genom rören ska rinna ner. Ofta får man smuts som gör att avoppsvattnet inte rinner ner. Då är det ganska kört, om du inte får tag i en rörmokare som kan komma och avhjälpa stoppet i avloppet. Men det finns vissa saker som du kan göra i förebyggande syfte. Här är några bra tips på dessa:

1. Spola inte ner fett

Se till att aldrig spola ner fett i avloppet. Har du använt olja i matlagningen och det finns kvar olja i stekpannan, häll det i ett kärl som du sedan slänger bland soporna. Häll inte ner fettet i avloppet. Om du till exempel har friterat mat i olja, ska den överblivna oljan aldrig hällas ner i handfatet. Det ska slängas med andra sopor. Om du ska skölja av disk innan du ställer den i diskmaskin ska du inte skölja med vatten, utan i stället torka av disken med papper som du sedan slänger.

2. Spola med hett vatten regelbundet

Du kan, om du vill, spola dina rör och avlopp med hett vatten då och då. Problemet med detta är bara att du bör slösa riktigt ordentligt med hett vatten, vilket är otroligt synd. Det heta vattnet kan behövas till andra saker. Därför är detta endast en halv rekommendation. 

3. Rengör handfatets avlopp och golvbrunn

En annan sak som man däremot kan göra är att regelbundet, till exempel en gång i veckan, eller åtminstone en gång i månaden rengöra handfatets eget avlopp. Under handfatet finns ett rör, som har ett upp och nervänt lock. Det locket kan du skruva av. Ställ en tom hink under. Rengör sedan hela röret med en flaskborste.

4. Få en rörmokare med högtrycksspolning

Vill du inte göra något av det ovanstående, kan du i stället be en rörmokare komma till din bostad och spola rören med en högtrycksspolning. Då ser rörmokaren till att hett vatten spolas ner i rören med mycket högt tryck, och allt som då har fastnat i rören lossnar på grund av det höga trycket.

19 May 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.