Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Missnöjd med rörmokare? Så bör du göra

Har du anlitat en rörmokare? Det är tyvärr en del skillnad mellan de olika rörmokare som man kan anlita. En del är kloka –  andra är inte det. Andra kan fuska, skryta eller göra helt fel, eller göra saker som de inte har kommit överens med kunden om och sedan ta betalt för det. Inget av det är okej. Så vad man som kund göra åt det? Bland det sämsta som man kan göra är att bara strunta i att betala fakturan. Då kan rörmokaren begära betalt via in-kasso-krav och sedan går den till Kronofogden och då kan du få en betalningsanmärkning. Dessutom blir summan bara störrre och större ju längre tid som går åt.

Gör följande om du är missnöjd

  1. Be hantverkaren göra om och göra rätt. Gneom att tala om för VVS-montören att du är missnöjd, får hon, eller han chansen att göra om arbetet tills du är nöjd. Många gånger är de mycket noggranna med att inte få missnöjda kunder då det innebär ett sämre rykte och att de inte får fler uppdrag om det blir känt att någon är missnöjd med deras arbete. De är också ärligt att kommunicera det till den rörmokare som har varit hemma hos dig och inte gjort arbetet bra, eller på sådant sätt att du är nöjd.
  2. Vill hon, eller han inte det, ja då bör du anmäla VVS-montören till till exempel Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Att anmäla en hantverkare till ARN innebär att de kan besluta om du ska betala eller inte, då kan de bli skyldiga att återbetala hela summan. Om de besltuar att du ska betala, innebär det att de anser att du som kund har fel och att hantverkaren har gjort rätt.
  3. Anmäla VVS-montören till konstumentombudsmannen. Om inte ARN lyssnar kan du alltid prata med din kommunala konsumentsombudsman. De lyssnar och kan sedan komma med rekommendationer om vad du kan och kanske bör göra.
  4. Stämma VVS-montören. Känner du att du inte är nöjd med de beslut som ARN eller konsumentsombudsmannen kommer fram till, kan du stämma dem i tingsrätten. Dock bör du alltid skaffa en mycket duktig advokat som kan råda dig till om det är möjligt eller inte att vinna i tingsrätten. Då är det viktigt att lyssna till den advokaten eftersom de vet bäst om det finns chans att vinna eller ej, annas riskerar du att förlora målet och en massa pengar på det.

Bäst är ju att anlita pålitliga rörmokare för arbetet med VVS i Stockholm.

6 May 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.