Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

OVK-besiktning förbättrar hus och hållbart liv i Göteborg

I samma ögonblick du gör en OVK-besiktning i något av alla de hus som finns i Göteborg har du gjort både huset och människorna i det en riktigt fin välgärning.

En OVK-besiktning är en garanti för att ditt hus eller din byggnad ska vara i gott skick. På så sätt håller sig även människor vid god vigör som arbetar eller kanske lever där. På en OVK-besiktning mäter man upp vilka värden det finns i huset när det gäller ventilation.

Om det är för dåliga värden kommer du att få ett åläggande att åtgärda det. Då blir det till att justera så värdena blir bättre och sedan boka tid för att göra en ny mätning. Det kan ju vara något så enkelt som en ventil som fastnat eller ett spjäll som har gått sönder och är trasigt.

OVK-besiktning i Göteborg

OVK står för obligatorisk ventilationskontroll, så det kan ju vem som helst fatta att alla måste göra det. Om du missar det kommer du att åläggas böter. Det är lite olika regelbundenhet i kontrollerna beroende på vilken slags byggnad det handlar om. Men det är inte bara det som avgör.

Vilken verksamhet som bedrivs är också mycket viktigt när det kommer till OVK-besiktning i Göteborg. Man är extra noga när det gäller sådana lokaler där barn vistas under längre perioder av dagen. Tänk dig själv en förskola eller ett barnsjukhus där det är fullt med mögel. Det kommer inte något bra av det. Se till att få en OVK-besiktning gjord av detta företag: www.ovkbesiktninggöteborg.se

9 Nov 2022

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.