Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

OVK-besiktning i Solna kontrollerar luften

I alla tider har det alltid varit viktigt att kontrollera att luften är bra. Med hjälp av en OVK-besiktning i Solna får ni veta hur ventilationssystemet är.

Vad har man egentligen för ansvar som fastighetsägare och vad är det man inte får missa? Det ska ni få läsa om här. Luften är det viktigaste vi har, utan luft kan vi inte leva. Trots det är det allt för många som lever med dåliga eller inga ventilationer alls i sitt hem. Det innebär att bland annat matos inte försvinner som det ska.

Dålig luft blir ett större och mer komplext problem, det kan innebära att ens hälsa blir sämre. Därför är det viktigt att ha bra luft och det är där fastighetsägaren kommer in. Beroende på vad det är för byggnad, så ska det regelbundet göras en obligatorisk ventilationskontroll. Detta för att se att allting är som det ska.

Var måste en OVK-besiktning göras?

De flesta bostäder behöver göra en OVK-besiktning regelbundet. Detta varierar beroende på vilken typ av byggnad det är. Gäller det sjukhus, förskola eller skola, så är det vart tredje år det ska göras. Är det däremot ett lägenhetshus eller kontor, då räcker det med vart sjätte år.

Det är upp till fastighetsägaren att se till att den blir gjord i tid. De behöver hitta en certifierad funktionskontrollant som kan göra en OVK-besiktning i Solna. De för med sig ett protokoll där man antingen blir godkänd eller underkänd, men oavsett så finns det lösningar.

20 Mar 2023

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.