Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Passa på att besiktiga rören under sommaren

Det är sommar och torrt ute, vad passar bättre då att se över sina rör under den tiden? Stänger man av vattnet, är det knappt någon som märker det. I ett stort flerfmailjshus är det många som är bortresta udner semestern. De få som är kvar kan hoppa i spa't om det skulle knipa och man vill svalka sig eller hålla sig ren under den korta tid som vattnet är avstängt. Dessutom brukar glass vara godare att släcka sin törst med, än vanligt vatten ur kran (i synnerhet barnen anser det). 

Är man ensam fastighetsägare och endast äger sitt hus man bor i, är det även bra under sommaren att besiktiga och kontrollera status på sina rör. Då om någon gång är det lätt och man är inte lika beroende av värme, element och vatten i kranen. Man kan gå på toaletten lite var som helst.

Därför ska man besiktiga rören

Detta med rör, är sällan man som privatperson tänker på, även om man borde det. Det är alltför lätt hänt att man anser att rören, vattnet och värmen bara ska komma, utan att man behvöer göra så värst mycket med dem. Det är lätt hänt när man inte ser dem, man bara märker av det när det inte fungerar – så brukar det vara när något bara brukar fungera. För att det ska förbli så, rekommenderar vi attl då och då låta en professionell rörmokare se till så att VVS i ditt hem fortsätter fungera som de ska. Även om man är en BRF, rekommenderar vi att man med jämna mellanrum låter en professionell firma se över alla rör i en fastighet. Är man en BRF, är det så många fler hushåll att besiktiga. Det bör absolut inte skrämma någon – tvärtom. Då är det desto viktigare att se till att alla hushållens rör fungerar exakt som de ska.

Vad ska man tänka på när man besiktigar rör?

När man låter en professionell VVS-firma komma ut och besiktiga sina rör gäller det följande aspekter av rören:

1) Inget slöseri – rören ska inte släppa igenom för mycket vatten. Vi behöver alla spara på det vatten som finns.

2) Inga rör som läcker – detta är bland det absolut viktigaste och som man främst tänker på; att inte ha rör som leder till fukt- eller vattenskada.

3) Effektiva rör – detta har med slöseriet med vatten att göra. Det bästa är att installera rör som släpper igenom exakta mängden vatten, som är tillräckligt för ändamålet, men som inte slösar på vårt dyrbara vatten.

4) Säkra rör – detta rör allt, när det kommer till rör. Man vill kunna lita på det rörsystem som man har.

Bor man i Stockholm, på Kungsholmen, på Söder eller Östermalm, är boende i flerfamiljshus som är regel. Har man då en BRF, är det mycket viktigt som förening att underhålla och kontrollera sina rör.

11 Jul 2018

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.