Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Planera din badrumsrenovering!

Ska du renovera om ditt badrum? Har du bestämt dig för hur du ska göra? Ska du renovera själv, eller ska du anlita hantverkarfirma som kommer och gör allt arbete? Har du bestämt dig för vilka material som du ska använda? Det är bra att göra några saker innan man bestämmer sig för vilka material som man vill renovera med och vilket hantverkarföretag som man ska anlita. Här går vi igenom några av dem.

1. Planera badrumsmaterial

Det lönar sig verkligen att jämföra olika byggmaterial med varandra innan man bestämmer sig. Det kan verkligen löna sig att gå till olika byggvaruhus och titta, känna och tänka på vilka material som du vill renovera med. Här varierar de olika materialen både prismässigt och kvalitetsmässigt. Man skulle kunna tro att ju högre pris, desto högre kvalitet, men det stämmer inte alls längre. Vi har vant oss vid denna ekvation, men den stämmer inte längre. Så läs på om de olika byggmaterialen i stället och försök bilda dig en egen uppfattning, då kan du göra riktigt bra fynd. Och tänk på att man faktiskt kan återanvända mer material än vad man vanligtvis tänker på.

2. Kontrollera och jämför olika hantverkare

Innan man bestämmer sig för en hantverkarfirma, kan man också läsa på och jämföra olika hantverkare med varandra. Då är chansen stor att man råkar på en riktigt duktig hantverkarfirma. Ju mer som du läser på om de olika hantverkarna desto större är chansen att du inte blir besviken och inte får en chock när du sedan ska betala.

3. Kontrollera med försäkringsbolaget om ersättningar

Innan du ska renovera badrum är det bra att ta reda på hur just ditt försäkringsbolag tänker och om de betalar ut för olika renoveringar och hur de ser på olika renoveringar och vad de betalar ut för i ersättningar och vilka regler som gäller. På det sättet är du som kund till de olika försäkringsföretagen, bättre förberedd och vet mer. Då kan du renovera på rätt sätt och som är i enlighet med deras speciella regler.

Om du bor i Uppsala

Bor du i Uppsala? Då har du mer än 200 hantverkarfirmor att välja mellan. Vilka ska du välja? Välj en firma med hantverkare som har goda referenser, som är noggranna och som gör arbetet varje gång med stor skicklighet. Välj en firma med pålitliga hantverkare och som kan ge rabatterade priser på byggmaterial av hög kvalitet. Läs mer här: https://www.renoverabadrumuppsala.nu.

9 Jun 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.