Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Satsa på värmepumpar i Stockholm

Effektiva lösningar vad gäller uppvärmning är alltid att föredra. Vill man dessutom att kostnaden ska vara rimlig ska man välja värmepumpar i Stockholm.

Att välja system för uppvärmning av bostaden är inte alltid enkelt och självklart. För de som bor i lägenhet är detta ett mindre bekymmer men för alla husägare ser situationen annorlunda ut. Antalet fastigheter som värms upp med direktel är fortfarande ganska stort – och det är inte billigt alls. Allt fler söker därför alternativ.

Det finns kanske ingen lösning som passar alla men det finns alternativ som kan ge väldigt många en behaglig innetemperatur till en mera rimligt kostnad. Då talar man främst om värmepumpar av olika slag – bergvärmepumpar och luftvärmepumpar. De kan anpassas till husets konstruktion och fungerar utan ständig passning eller service.

Värmepumpar för alla behov

Vilken typ av värmepump skulle passa dig bäst? Ja, det beror i mångt och mycket på hur din fastighet ser ut. En bergvärmepump är en stor installation, men när den väl är på plats fungerar den i stort sett helt utan skötsel och kan värma flervåningshus. En luft-luftvärmepump är lika lättskött den och fungerar bäst där det inte finns alltför många vinklar och vrår.

Om du går i pumpfunderingar ska du ta kontakt med en leverantör av värmepumpar i Stockholm. Ett besök av en kompetent firma ger dem möjlighet att avgöra vad som skulle fungera bäst. Ett stort tvåvåningshus behöver två värmepumpar men detta ger mycket bra resultat. Sommartid kan de också användas som AC. Skön värme eller kyla till rimliga priser.

18 Mar 2023

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.