Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Se till att vara proaktiv

När det kommer tlll rör och avlopp är det det bästa att vara så proaktiv som du bara kan. Det är viktigt att du kan se över avloppsrören så mycket du bara kan. Bäst är om du kan underhålla rören och se till att det varken bildas fettklumpar i rören, kommer saker i rören som inte ska vara där, eller att råttor eller rötter hittar dit. Här kommer därför några bra tips på hur du kan hålla rören rena från sådant som kan åstadkomma stopp i avlopp.

1. Se till att aldrig hälla fett ner i vasken

Det är viktigt att se till så att inget fett hamnar i avloppet eller i vasken i köket. Det är ju så populärt att fritera mat. Vi har fått in annan matkultur i Sverige (som tur är) med mycket mer friterad mat än vad vi annars är vana vid. Det gör att vi inte är vana vid hur man hanterar det fett, och den olja som vi friterar med. Då är det viktigt att komma ihåg att aldrig hälla ner oljan i vasken. Det bör man tappa i burkar och förvaringar som man sedan slänger där du slänger annat skräp. Har du fett i stekpannan kan du ta ett papper som har en bra sugförmåga och torka bort allt fett.

2. Inget annat än fekalier och toapapper i toaletten

När du är på toaletten är det viktigt att inget annat än fekalier och toalettpapper hamnar i toaletten. Ibland tänker man att man kan slänga i tamponger, klippa naglar, slänga trosskydd och liknande i toaletten. Det ska man absolut inte göra. Våra vattenreningsverk är inte byggda för att fånga upp tamponger ,trosskydd och naglar. Det kanske inte gör så mycket om en person gjorde så, men tänk dig hur det blir om miljoner människor gör så. Vi är så många numera på planeten jorden att vi alla tillsammans skräpar ner ordentligt.

3. Håll vask och handfat rena

Ett annat sätt att hålla avloppen fria från en massa smuts och skräp är att ständigt se till att både diskhoar och handfat hålls rena. På samma sätt som man kan torka av fettet från en stekpanna så att fettet inte sköljs ner tillsammans med vattnet, kan man torka av handfat och diskho med ett papper. På så sätt kan man se till att skräp och annat inte följer med ner med vattner.

4. Blir det stopp i avlopp tillkalla rörmokare

Om det ändå blir stopp i avloppet, bör du inte ge dig på att hälla ner bakpulver och ättika och sådant som man läser om i tidningarna och allehanda lekmannatips på hur man kan få tilltäppta rör att lösa upp smutsen. Gör inte det. Allt blir bara värre då. Tillkalla istället en rörmokare som kan lösa alla slags problem med avlopp i Stockholm.

14 Apr 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.