Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Smide – därför används det till så många hus i Stockholm

Smide är en användbar metod för dig som ska uppföra en byggnad i Stockholm. Smidda stålkonstruktioner garanterar dig ett hus med mycket lång livslängd.

Världen av smide är så mycket större än bara hemslöjd och hobbyhantverk. När det kommer till att uppföra byggnader som ska tåla hög belastning är smide och svetsning ett självklart inslag. Byggnadssmide och hantverkssmide är med andra ord två skilda saker, även om det naturligtvis är hantverkare som utför båda uppgifterna.

När det kommer till att använda smide och svetsning i byggnadskonstruktioner finns det flera fördelar. Inte minst eftersom en svetsning alltid kan göras om, vilket skänker stor flexibilitet till byggnationen. Om du väljer en smidd stålkonstruktion kommer du inte ha några problem vid en eventuell utbyggnad senare.

Smide – för konstruktioner som ska stå länge i Stockholm

Smide är ett hantverk med långa traditioner, och har använts inom byggnadsarbete i flera hundra år. Smidda stålstommar i en byggnad har varit en garant för att huset kommer stå pall för hårda påfrestningar från väder och vind, och kan dessutom inte brinna upp.

Smide är med andra ord ett mycket hållbart arbetssätt. Hållbarhet är ett brett begrepp, som både innefattar miljön och varaktighet över tid. I en storstad som Stockholm är stadsbilden i ständig förändring. Men du kan vara säker på att de byggnader som har smidda stålstommar kommer ha en betydligt större chans att överleva längre än till exempel de hus som är helt uppförda i trä.

22 Aug 2022

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.