Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Stopp i avlopp kan leda till större skador

Ett stopp i ett avlopp kan låta som en liten grej. Men om problemet inte åtgärdas och översvämningar blir vardag kan det leda till fuktskador som kräver en hel del arbete för att lagas.

Agnes och Stefan hade bara bott i huset en kort tid när de märkte att vattnet inte rann ner som det skulle. Både diskho och badrumshandfat hade samma långsamma flöde. De visste inte riktigt hur länge sedan avloppen blivit rensade då huset hade övertagits från Stefans föräldrar. De hade i sin tur flyttat in i Agnes och Stefans lägenhet i stan.

Stefan skulle köpa med sig kaustiksoda hem. Agnes, som inte gillade idén, föreslog att de kontaktade en rörmokare. Vem visste vad kaustiksodan gjorde med dricksvatten. Stefan insåg att det nog var dags för en riktig avloppsrensning och tog på sig att beställa tjänsten.

Stopp i avlopp i sista sekund

Dagen därpå kom slambilen. Stefan måste erkänna att det kändes bra att få det gjort. Det visade sig att de tagit rätt beslut. Rörmokaren berättade att de kommit i sista sekund. Rören var ordentligt igentäppta och skulle snart skapa problem.

Genom att ha skickat en kamera in i rören kunde de se deras tillstånd. De var gamla och några såg ut att sjunga på sista versen och skulle behöva bytas ut snart. Stefan lovade att höra av sig till dem för att se vad som behövde göras. När slambilen åkt satte de sig ner och tog en kopp kaffe. Glada över beslutet de tagit om rörspolning. Läs mer om - på den här hemsidan: https://www.stoppiavlopp.nu/

8 Mar 2022

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.