Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Undrar du vad som finns i dina rör?

Undrar du någonsin hur det ser ut i dina rör i din bostad? Det kanske man inte gör förrän man har drabbats av stopp i avlopp. Det är då det blir akut och man inte får vattnet att rinna ner i avloppet som man blir nyfiken och lite desperat över vad det är som gör att avloppet inte fungerar som det bör. Det är då man bör ringa ett VVS-firma som kan komma ut och hjälpa till med att få rören att fungera som man önskar.

Hjälp vid stopp i avlopp

Här finns det lite olika åtgärder som man kan få för att åtgärda stoppet i avloppet. Som tur är. Man ska inte ha stopp i avloppet, eftersom det kan tyda på någon skada i rören och det måste man åtgärda så fort som möjligt. Om man inte får bort det som orsakar stoppet måste man ta reda på var skada sitter. Man vill ju inte få någon fuktskada i villan, eller i konstruktionen i huset. Det är ingen bra idé. Bättre är då att anlita en rörmokare som kommer ut tar reda på vad stoppet beror på. 

Vad en rörmokare kan göra

Om du anlitar rätt rörmokare till din villa och som kan inspektera rören, kan de ta med sig en minikamera som sitter fast i en slang. Då kan slangen ta sig in i rören och du kan då se hur det ser ut inuti dina rör. Många gånger kan man häpna över vad som kan ta sig in i rören. Ibland är det råttor som har tagit sig in i rören och byggt bo just där, eller så har trädens rötter kommit för nära rören och tagit ett stadigt grepp om dem. De letar ju efter vatten. Då bör man ta bort rötterna och se till så att rören går en annan väg.

Om du hittar fett i rören

Sedan kan man ibland hitta fett som har samlat sig i rören. Då bör man spola dem med hett vatten med högtrycksspolning. Annars försvinner inte fettet i rören. Det kan man tyvärr inte göra på egen hand. Det krävs nämligen att man har rätt utrustning för att komma till rätta med sådana fettklumpar som kan finnas i avloppsrör. 

Anlita någon som kan stopp i avlopp. Det bästa man kan göra är att försöka åtgärda stoppet i avloppet på bästa möjliga sätt som är långsiktigt. Här kan du läsa mer om stopp i avlopp i Stockholm.

29 Jun 2019

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.