Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Varför relining istället för stambyte?

Relining innebär att man istället för att byta ut gamla och rostiga rör, istället ersätter och förnyar rören med plaströr. Har man gamla rör som behöver renoveras är relining ett utmärkt alternativ. Det är ett miljövänligt alternativ, då man inte slänger de gamla rören och lägger in nya. Istället använder man samma gamla rör för avlopp och vatten. Det ger att du kan då få färskt vatten på nytt, om de gamla rören har gett en bismak på vattnet. Dessutom säkerställer du att rören håller för lång tid framåt.

Mer bekvämt med relining i stället för stambyte

För många bostadsrättsföreningar som har många rör att ersätta vid ett omfattande stambyte, går det snabbare med relining. Då sätter rörmokarna in de nya rören i befintliga rör. Det innebär att man inte behöver riva upp det tidigare rörsystemet och inte heller riva upp golv och mattor. Det sparar tid och energi för bostadsrättsinnehavarna. Det är billigare än sedvanligt stambyte. Det är bekvämare och ger att rörmokarna inte behöver stanna i varje lägenhet så länge. Har man väl rivit upp golvet måste det återställas antingen med en ny golvmatta, eller lägga tillbaka det gamla, vilket sparar tid avsevärt.

Relining ger tillbaka smaken på vattnet

Vem vill inte ha färskt och gott vatten? Med gamla rör får du en mycket sämre kvalitet på vattnet. Med relining får du tillbaka smaken på vattnet. Med gamla rör får man ofta stopp i avloppet. Då lägger in relining får du lättare avlopp och avloppsvattnet går ner bättre och stoppar inte på grund av smuts och annat som kan ha hindrat avloppsvattnet från att flöda. Många som bor i lägenheter vet inte om att stora fettklumpar kan hindra vattnet från att flöda i gamla rör. De bör rensas med jämna mellanrum just för att avlägsna fettklumpar och annat som stoppar flödet.

Relining innebär att rören förnyas

I Londons avloppssystem hittades just en enorm fettklump. Det bildas när vi släpper ner fett i avloppet. Då hjälper inte hett vatten och diskmedel. Sådant måste tas bort av en rörmokare. I värsta fall måste man spränga den, som i fallet med fettklumpen i London. Då är det bättre att förnya rören med relining. Att göra en relining innebär en nödvändig förnyelse av rören. Förr eller senare måste alla rör förnyas och renoveras. Vad kan vara bättre än relining? Att göra en relining kostar minder än att skaffa helt nya rör. Det kostar mindre i material och i arbetskostnad eftersom det går snabbare att installera. Läs mer om relining i Stockholm på http://www.reliningstockholm.biz/.

24 Jan 2018

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.