Rörmokare Solna

Blogg om VVS och rörmokeri

Vilken är den typiska kunden för en rörmokare?

Många yrken och många branscher har vi förutfattade meningar om och det är inte alltid det vi först tror som är den korrekta bilden av det företaget. Om vi tar rörmokare som exempel så har nästan alla en bild av att de kastar sig ut mitt i natten för att laga rören i en villa där det sprutar vatten i källaren. Här ska vi gå igenom några olika uppdrag och kunder som en rörmokare har och förhoppningsvis så kan bilden klarna en aning.

Några av de vanligaste kunderna är:

  • Fastighetsbolag
  • Privatpersoner
  • Byggföretag
  • Försäkringsbolag

Fastighetsbolag

En vanlig kund för en rörmokare är ett fastighetsbolag där de har avtalat löpande service, underhåll och fastighetsskötsel för VVS. Det kan till exempel vara så att ett bolag har 500 lägenheter i Solna och där behövs då en rörmokare med ett serviceavtal, både för att rycka ut mitt i natten om olyckan är framme men också för att byta ut rör och sköta löpande underhåll. 

I detta fall krävs det därmed att fastighetsföretaget har anlitat en rörmokare som kan ta sig till Solna relativt fort. 

Alla stora fastighetsbolag har tydliga underhållsplaner för sina fastighetsbestånd där de har inventerat beståndets behov av renovering och sen planlagt vad som ska göras varje år under en lång tid framöver.

Privatpersoner

Här är de mest stereotypa uppdragen som man tänker sig att en rörmokare arbetar med. En villaägare i Solna vaknar mitt i natten och upptäcker att källaren är till hälften fylld med vatten. Någon måste rycka in för att stoppa läckan och laga rören.

Byggföretag

Stora byggföretag som bygger många nya bostäder behöver förstås hjälp att dra rör i alla fastigheterna. Det här är antagligen ett av de största uppdragen för många rörmokare där de får vara med från början och dra alla rören i en fastighet, inte bara i badrummen utan från vattenledningarna utanför och hela vägen upp till lägenheterna.

Det är inte bara badrummen som behöver rör med vatten utan också köken och varje gång som ett kök ska byggas eller göras om så kommer man behöva ta hjälp av någon som kan VVS. I detta fall är ingreppen inte lika akuta som med vattenläckan i Solna, som nämns ovan. Därmed kan man även ta in personal från andra delar av landet.

Försäkringsbolag

För den som har fått en rejäl vattenskada så finns turligt nog försäkringsbolag som rycker in och betalar renoveringen, om man hade en försäkring som täcker ersättning för skadan. Försäkringsbolagen tecknar avtal med lokala entreprenörer som sköter arbetet efter vattenskador och liknande. Är det till exempel vattenskador i en villa i Solna så är det troligtvis en lokal VVS-firma som åker dit och gör allt arbete för att sen fakturera försäkringsbolaget. Läs mer om ett företag som erbjuder rörmokare i Solna på: http://www.rörmokaresolna.nu.

7 Aug 2018

Välkommen

I den här bloggen skriver vi om Rörmokeri och VVS ur ett generellt perspektiv.